De omgeving

Kom even helemaal tot rust

Genoeg uitgerust en zin in wat actie? Ook dát is in de omgeving te vinden. Van sfeervolle stadscentra, prachtige natuur tot pretparken, het Vechtdal heeft het allemaal!

Gezellige terrasjes en winkels vindt u in Ommen en Hardenberg. Beide stadjes zijn goed bereikbaar vanaf de camping met de fiets én met de trein. U kunt ook met de trein iets verder gaan naar de steden Zwolle, Emmen en Almelo! Allemaal gezellige steden met leuke terrasjes en veel winkels!

Verder kunt u als wandelaar en/of fietser uw hart op halen in deze mooie omgeving van het Vechtdal. Op 3 kilometer van de camping ligt het prachtige natuurgebied Beerze. Dit natuurgebied van ongeveer 400 hectare groot en het natuurgebied is erg divers. 

Het Vechtdal Overijssel

De rivier de Vecht vindt zijn oorsprong in Duitsland en is maar liefst 167 km lang. Via Hardenberg, Mariënberg en Ommen stroomt het water uiteindelijk naar Zwolle, waar het uitmondt in het Zwarte Water.

Langs de rivier de Vecht is veel natuur te vinden en grazen de koeien zomers in de uiterwaarden. Het bosrijke Vechtdal is perfect voor de fietsers en wandelaars die op de vele paden hun hart op kunnen halen. Het voordeel van het gebied is dat het erg toeristisch is en ook vlak, dus geen steile klimpartijen. Er zijn vele fiets- en wandelroutes die u langs de natuur, boerenbedrijven en kastelen leidden. Er zijn ook zandverstuivingen, waar de kinderen hun energie kwijt kunnen en ook zijn er natuur plassen waar men kan recreëren.

Fiets routes én fietsverhuur

Het Overijsselse Vechtdal is uitermate geschikt om te fietsen, er zijn namelijk vele fietspaden en het is vlak. De omgeving is zeer bosrijk afgewisseld met het weidse landschap. Op de receptie zijn meerdere fietsroutes (waaronder de Falk knooppuntenkaart) verkrijgbaar en praktisch naast de camping is het eerste knooppunt van de bekende knooppunt routes.

Als u zelf niet beschikt over een fiets is het mogelijk om een fiets te huren. In samenwerking met de plaatselijke fietsenzaak, staat er binnen afzienbare tijd een geschikte fiets voor u klaar. Zelfs het huren van een E-bike behoort tot de mogelijkheden.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

DD-vakantiehuis

DD-vakantiehuis

Hallo!

offline